Вход

Какво след Москов?

Москов, няма да е скоро министър на здравеопазването. Направил множество спорни и разбунили системата промени. Основните показатели се влошиха при goshoнеговото управление. Спомогнал за обезличаването на основни институции и централизирал решенията в себе си или екипа си днес следва да си зададем въпроса - накъде? Какво ще става и накъде ще се води от служебния министър цяла една важна обществена система, с която всеки рано или късно има досег?
Рядко следва да се дават съвети, но понеже не знаем името на новия министър, нека все пак да обобщим какво следва бързо и точно да направи:
1. Да разгледа внимателно мотивите за отмяна на медицинските стандарти – отменени от съда, да се запознае с делата във ВАС за тези които не са приключили и да освободи държавата от вероятността за тотален провал. С две думи да отмени всички медицински стандарти – става бързо те са наредби и той има това право!
2. Да замени в НС на НЗОК много бързо Пенков, Шарков и другите 2-ма. Избирайки хора, които бързо и убедително да променят Решение 01-24 на НС на НЗОК, като основното е да се премахне Пръстовият отпечатък за прием в болница. Това ще има и още един положителен ефект – веднага ще се възстанови положителния диалог с БЛС, нещо, което Москов не само не направи, а с властта си сложи пропаст между съсловната организация и накара лекарите да го мразят. Това ще отвори и още една врата – възможност за сговорчивост и конструктивен диалог по Наредбата за достъпа и останалата нормативна подзаконова база с БЛС, а и другите организации в областта на здравеопазването
3. Да преразгледа и на практика отмени Национална здравна карта и и нелепата Наредба за удовлетвореността.

Маркирана като Москов

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»