Вход

Борисов: Изборът на Златков е скандален и непрозрачен

Професор Виктор Златков, който според социалните мрежи е брат на бившата жена на премиера Борисов, е бил „избран” за ректор на bi.biМУ София на скандалното събрание, проведено вчера. Борисов незабавно се разграничи от избора:
„Искам категорично да заявя, че нямам абсолютно никаква роднинска връзка с въпросния човек. Нещо повече, намирам избора му за скандален и непрозрачен",

написа премиерът в профила си във Фейсбук.  "Който ме познава, знае добре, че от повече от 30 години не съм имал никакъв контакт с въпросната фамилия", допълва Борисов.
От своя страна вицепремиерът Меглена Кунева заяви пред БНР - "Крайно неприятно е да използваш това, че той е имал роднински връзки с премиера. Няма. Добре, че Бойко Борисов реагира така, за да стане ясно, че това са спекулации.”  
Кунева каза още: "Това, което се случва е отблъскващо. Медицинският университет е най-старото и най-уважаваното българско висше училище по медицина. Днес чух Ваши колеги, които казаха, че там е имало охрана, че на практика директорът на болница "Александровска" е бил изведен от нея. Не е бил спазен много конкретен текст от правилника - че тези общи събрания са публични."
Днес в 10 часа, легитимно избраният ректор на МУ София, проф Вихра Миланова дава пресконференция в ректората.

Скандалът започна след сигнал от подаден от Германия за приема на студенти в МУ София и съмнения за злоупотреби, корупция и безстопанственост, по които поркуратурата и ДАНС започнаха разследване.

Маркирана като Медицински университет

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»