Вход

Пилософ се обяви за жертва на кампания

Назначеният за директор на Фонда за лечение на деца, проф. Владимир Пилософ коментира днес пред БНТ, че скандалите във фонда са pilosofорганизирана кампания срещу него. Професорът не изрази съжаление за подадените оставки на членове на обществения съвет през тази седмица. Той заяви, че не смята за необходимо да отговаря на забележките на всеки от членовете на обществения съвет. „Ако 17 души от обществения съвет имат забележки и аз на всеки трябва да седна да пиша обратно – много е трудна тази задача. Да ми се обадят по телефона - два имам, и двата винаги са включени. От цяла България родители ми звънят. Как така те влизат в контакт с мен, а тези хора, които ме познават, не могат да вдигнат един телефон или да се разберем да дойдат половин час преди заседанието да обсъдим какво има в този протокол”.
Пилософ отрече да са фалшифицирани протоколи от заседанията на обществения съвет. Според него „всички деца, които е трябвало да заминат, са заминали”. Като предпазна мярка, професорът искал от сега нататък всички заседания да се записват.
По-рано тази седмица четири от членовете на Обществения съвет - Красимира Величкова, директор на БДФ, журналистът от радио "Витоша" Милена Златкова, Десислава Хурмузова от инициативата "Спаси, дари на..." и Доц. д-р Анелия Буева подадоха оставки от Обществения съвет в знак на несъгласие с едноличното вземаните решения от Пилософ,  подправяне на протоколи от заседания и забавяне на лечението на деца.  
Красимира Величкова, Милена Златкова, Десислава Хурмузова и доц. Анелия Буева имат перфектна репутация на граждани и общественици. На тази основа, внушенията на Пилософ, че е жертва на кампания звучат нелепо, още повече, че той не посочи, кой и защо ще организира кампания срещу него.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»