Вход
joomla social share plugin

Опитах се да реанимирам малко момче. Беше късно

18-08-2017 Последни новини

Това разказва пред Британския таблоид Мирър млад мъж на име Албърт. Той работи като медицинска сестра и по време на атентата е бил близо до Las Ramblas, където ван с терористи се вряза с висока скорост в пешеходците...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Прокуратурата е повд…

В съобщение до медиите се казва, че днес, 4 август 2017 г., Специализирано звено „Антикорупция“...

Една година по-късно

Преди една година в две статии „Касата отказа да плаща лекарства за хора без панкреас.”...

Регистрирани са окол…

Директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев заяви по Nova TV...

Г. Тодоров: Пръстовите отпечатъци поставят българските граждани в унизително положение

goshoНяколко дни от радиоефира, на една претендираща за отговорна медия, ни облъчват с факта, че българските пациенти вече контролират разходите в НЗОК. Д-р Ваньо Шарков ни убеждава, че като си дадем отпечатъка от пръста, на практика контролираме системата на НЗОК, а злоупотребите били много, течовете на средства огромни и сега като си

дадем отпечатъка това ще спре. Средството предизвикало толкова дебати ни се представя като панацея за спиране на кражбите от НЗОК. От НЗОК признават, че имат информационна кампания за пръстовия “афтентификатор” и това не било реклама. Само че отказват да кажат парите, предназначени за нея от къде са, кой ги е получил и какъв е източника им.
Българските лекари не са крадци и мошеници, ако сред тях има такива, отговорната власт следва да ги посочи, да ги разобличи и да ги подведе под отговорност съгласно законите. Такива действия обаче нито МЗ нито НЗОК са направили досега, случаите са единични. Перверзията на политическото ръководство на МЗ стигна до там да ни обяви за крадци и през реклама в национална медия и да убеждава пациентите, че контролират с пръста си разходите.
Пръстовите отпечатъци, събирани вече в болниците са грубо нарушение на законите в страната и поставят българските граждани в унизително положение, защото хората ги дават днес от страх за живота си и здравето си, а не със съзнанието, че контролират нещо. Когато играеш със страха на хората, почти нищо не те отличава от управляващите на страха, определял живеенето от 1947 до 1989г. Това агресивно и обвинително поведение на управляващите в МЗ и НЗОК има за цел да се прикрият оргомните закононарушения, а именно: Обявяването без законово основание на Обществена поръчка за разработка на софтуер и незаконното генерирани задължителни разходи за болници и лекари, разработването му в нарушение на закона за електронното управление и по специално на чл. 58А от него. Въвеждането на пръстови отпечатъци без нито едно законово основание, базирано на едно решение на НС на НЗОК, атакувано в съда е принуда, а тя е наказуема. Не на последно място е целта да се създаде завеса от факти, които да прикрият истинските проблеми пред МЗ и НЗОК.
БЛС се обяви против въвеждането на системата, но с половинчати действия ръководителите на БЛС на практика станаха съучастници при въвеждането на антихуманната практика и съдействат за разходи, които на практика са от нашите доходи. Ръководството на съюза сигурно е забравило основното мото, с което БЛС бе въстановен.
Лекарският съюз е създаден за да отстоява професионалните интереси и материалното благополучие на своите членове. Това пише на първите членски карти в БЛС. Заплахата върху лекарското съсловие е огромна и ограниченията, които се налагат рефлектират с вота на недоверие на лекарите към управляващи и система, а вота е ясен – емиграция от страната и напускане на професията.
Категорично, следва да отхвърлим новия начин за регистрация в болниците, следва да искаме да се спазват законите и да се противопоставим на лъжите изречени от институциите и в частност от ръковдството на НЗОК и МЗ.
Призовавам, с това писмо, ръковдството на БЛС да застане на принципните позиции, които декларира на 65-я си извънреден събор, да заеме активна позиция сега, когато заразата от повсеместна дактилоскопия може да се прехвърли върху всички изпълняващи лекарската професия в извънболничната помощ и диагностиката.
Призовавам и съгражданите си, да не се подвеждат , че контролират система и разходи, защото това е лъжа и да откажат да дадат отпечтъка си. Уверявам ви – пак ще ви лекуват. Уважаеми журналисти от Дарик, спрете рекламата и върнете парите на НЗОК, ако са ви платили за това. Уважаеми журналисти от другите медии, замислете се и изискайте от радиото да спре лъжата!

13.09.2016г С Уважение: д-р Георги Тодоров
член на БЛС, член на Контролната комисия на БЛС

Коментари   

+3 #3 hugo 14-09-2016 20:13
Къде е Бългаският Хелзинкски Комитет ? Нека да се по занимае малко и с бели хора ?
Цитиране
+4 #2 hugo 13-09-2016 16:45
Чета сега в здравенет изявленията на Киров и виждам ,че вече играе в другия отбор .Предател !
Цитиране
+4 #1 даринка кирова 13-09-2016 11:46
Г-н Тодоров, аз вече писах и на БЛС и на МЗ и НЗОК- предоставих писмото от КЗЛД - и заявих категорично, че на основание чл 4 ал 1 т 2 -ЗЗЛД -да се смята, че моето изрично съгласие е АЛТЕРНАТИВЕН МЕТОД. Никой обаче не ме последва, за да направим тов ачрез медиите.
Цитиране

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ

Времето

Слънчево

25°C

София

Слънчево

Влажност: 50%

Вятър: 0.00 km/h

 • Слънчево
  18 Авг 2017 31°C 16°C
 • Слънчево
  19 Авг 2017 32°C 17°C

rbb

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
»