Вход
joomla social share plugin

Млад мъж починал след операция от апендицит

22-08-2017 Последни новини

24 годишния Динчер Али е починал в болницата в Хасково в неделя, една седмица, след като му е била направена операция от апендицит. След операцията пациентът започнал да повръща кръв и е преместен в реанимацията, където е и...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Отстраняването на ше…

Преди няколко дни звено Антикорупция към Софийската градска прокуратура излезе със съобщение до медиите, че...

Проф. Гетов: Лекарст…

Проф. Илко Гетов, председател на Българския фармацевтичен съюз, обясни пред БНР, че приложението на медикаменти...

Млад мъж починал сле…

24 годишния Динчер Али е починал в болницата в Хасково в неделя, една седмица, след...

Д-р Тодор Гаргов от Казанлък : "София не е България"

fdfdД-р Стефка Димитрова - общинския съветник от Постоянната комисия по здравеопазване в Общинския съвет на Казанлък, съобщи, пред БТА, че Само 5 процента от лекарите в казанлъшката болница са до 40 години, а 21 са над 60 години. Други 48 на сто от работещите лекари в болницата са до 46 години.
Проблемът с липсата на млади лекари в казанлъшката болницата отбелязва и д-р Валентина Рашева

, в „Операция здраве“ по БНТ.
В предаването отново бяха засегнати и реформите в здравеопазването и проблемите на болниците, намиращи се далеч от София и в частност в Казанлък. „Реформите са необходими, но въпросът е как се правят”, е мнението на д-р Тодор Гаргов от Казанлък. Според него никой не търси становището за здравните реформи на лекарите “на предния фронт” и в провинцията. “Не случайно българинът е казал: София не е България. Не знаят какво става в България”, казва лекарят акушер-гинеколог.
Друг аспект от реформата в здравеопазването, който д-р Гаргов засегна е относно проучването на удовлетвореността на пациентите. „От слухове чуваме за така наречения „граждански контрол“ за дейността на лекарите. Лансира се по медиите, че едно момиче, което наистина не може да си напише името, ще дава оценка за работата на лекаря и на отдeлението и на базата на тази оценка ще се решава за в бъдеще това отделение, тази болница, ще сключва ли договор с касата или не. Това е смешно.“ смята лекарят.
Д-р Гаргов намира за неправилно и разделянето на лекарите на такива от болничната и доболничната помощ. „Хората, които ни управляват са много умни. Те знаят, че лекарското съсловие е много силно и още преди 25 години, когато настъпи новото време, първото нещо, което направиха още тогава е да разделят лекарското съсловие на две. На доболнична и болнична помощ“ споделя още пред репортера на БНТ,  д-р Гаргов.
„Когато при нас има проблем, ако хората от доболничната излязат да протестират, ние стоим и гледаме. „Нас не ни касае“. Когато ние скочим те стоят“.
Според него, ако лекарското съсловие е достатъчно организирано и решат 3 дни в България да няма медицина, всичко ще си дойде на мястото. Реформите и корупционните практики ще изчезнат.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ

Времето

Слънчево

21°C

София

Слънчево

Влажност: 36%

Вятър: 22.53 km/h

 • Слънчево
  23 Авг 2017 25°C 8°C
 • Слънчево
  24 Авг 2017 27°C 11°C

rbb

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
»