Вход
joomla social share plugin

Опитах се да реанимирам малко момче. Беше късно

18-08-2017 Последни новини

Това разказва пред Британския таблоид Мирър млад мъж на име Албърт. Той работи като медицинска сестра и по време на атентата е бил близо до Las Ramblas, където ван с терористи се вряза с висока скорост в пешеходците...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Прокуратурата е повд…

В съобщение до медиите се казва, че днес, 4 август 2017 г., Специализирано звено „Антикорупция“...

Една година по-късно

Преди една година в две статии „Касата отказа да плаща лекарства за хора без панкреас.”...

Регистрирани са окол…

Директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев заяви по Nova TV...

ЦЗПЗ проведе пазарни консултации за изграждане на електронна система за контрол на диабет тип 2

Open market PEДнес в офиса на ЦЗПЗ се проведоха пазарни консултации с фирми от IT сектора в България. Представители на големи компании, малки и средни предприятия (МСП) взеха участие в организираните от ЦЗПЗ консултации за търсене на новаторски решения в областта на ИКТ, които не само ще намалят разходите свързани с диабет, откриването му навреме и адекватното лечение, но също така и ще се подобри качеството на живот на пациентите с диабет.

Срещата бе открита от А. Бонева- Кхан – главен представител на ЦЗПЗ в Консорциума. Д-р С. Кацаров направи кратко представяне на ЦЗПЗ и дейостта на организацията с акцент върху вече изпълнени подобни проекти.Янко Кузманов - project manager на ProEmpower от Българска страна, направи кратка презентация на проекта, изискванията към кандидатите и очакваните резултати. След това се проведе дискусия по различни проблеми, свързани с участието на български IT компании в разработката на продукта. Участниците се договориха да заявят писмено своите очаквания и въпроси, свързани с изпълнението на проекта. От ЦЗПЗ се ангажираха с цялостна подкрепа на всеки кандидат от българска страна.
 Проектът е финансиран от ЕК по програма Хоризонт 2020 и разполага с €3М за изграждането на система за непрекъснато управление на пациенти, страдащи от Диабет тип 2, като предоставя цялостно решение за управление на здравето на населението, като взема под внимание всички аспекти и грижи на болните от диабет. Проектът и доставките ще се провеждат съвместно в четири държави: Турция, Италия, Португалия и Испания, като ЦЗПЗ е част от консорциума и е контрольор на изпълнението и задачите по проекта. Инструментът за съвместно закупуване на технологията е Доставки на развойни продукти (РСР). Този тип на обществените поръчки се използва, когато не са налице най-близки до пазара решения и когато е необходим нов R&D, като РСР след това може да сравни предимствата и недостатъците на алтернативни конкурентни подходи.
Процесът започва с обявяването на отворена покана за представяне на оферти в европейски мащаб. След това Доставчиците са поканени да представят предложенията си. След изтичането на срока предложенията се разглеждат и класират. Най-добрите екипи ще бъдат поканени да се включат в конкурентен диалог, който е разделен на 3 етапа. Успешните оферти се поддържат икономически във всяка фаза на развитие според изискванията. Това означава, че всички доставчици във фазите получават финансиране за разработване на проектно решение, прототип или пилотен проект. След предоставяне на очакваните резултати във всяка фаза, само тези, които са най-добри в класацията, ще преминат към следващата фаза. В допълнение към финансирането, доставчиците ще могат да приспособят своя продукт според нуждите на пазара, без финансови рискове и ще получат достъп до данни с база от 12 милиона пациенти, страдащи от Диабет Тип 2.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ

Времето

Слънчево

25°C

София

Слънчево

Влажност: 50%

Вятър: 0.00 km/h

 • Слънчево
  18 Авг 2017 31°C 16°C
 • Слънчево
  19 Авг 2017 32°C 17°C

rbb

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
»