Вход

НЗОК отново е осъдена от пациент с Паркинсон

21-08-2017 Информация за съдебни дела

Състав на ВАС потвърди Решение на Бургаския апелативен съд, с което се отменя, като незаконосъобразен отказа на Управителя на НЗОК да издаде формуляр S2 за лечение в чужбина на пациент с болестта на Паркинсон, който се нуждае от...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Отстраняването на ше…

Преди няколко дни звено Антикорупция към Софийската градска прокуратура излезе със съобщение до медиите, че...

Зам.-министър Нейчев…

На пресконференция заместник-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева обяви, че се подготвят законови промени, свързани с...

Ваня Добрева: Планир…

След публикуването за обществено обсъждане на предложение за изменение на Закона за лекарствените продукти в...

Да спрем издевателствата над инвалидите в България

disabilitiesПоводът за това писмо е, че чета пълни лъжи относно така наречената много висока степен на инвалидност в България.
За щастие вие не пригласяте на този фалшив хор и затова ви пиша.
От 2010 г. на 55 г. възраст се разболях и получих от ТЕЛК 80% инвалидност и 600 лв пенсия след 32 г. трудов стаж като инженер.
Оттогава живея във Франция и тук получавам 800Е пенсия без нито 1 работен ден, 100% безплатни лекарства, консултации, лабораторни изследвания, болнично лечение, рехабилитационни процедури, карта за транспорт, ваучери за пътуване, почивки и развлечения.
В България не само няма нищо от тези неща, а дори се опитват да откраднат и нищожните трохи, които сега получават инвалидите, дори и да намалят броя им, понеже били много.
Истината е, че  броят на хората в България с инвалидност е много по-малко от тези във Великобритания, Франция и САЩ, където процентите са съответно GB -18,33%, FR - 26,4% , САЩ - 22%.
Прилагам фактически данни в оригинал, за доказателство.

Инвалидност във Великобритания 18,33%
„General demographics - 60 millions.
There are over 11 million people with a limiting long term illness, impairment or disability.
The prevalence of disability rises with age. Around 6% of children are disabled, compared to 16% of working age adults and 45% of adults over State Pension age.

Инвалидност във Франция 26,4%
Selon l’ouvrage «Le handicap en chiffres», publié en 2004, 135.000 familles étaient bénéficiaires de l’Allocation d’éducation spéciale (AES) au titre de leur(s) enfant(s) handicapé(s) au 31 décembre 2002. Actuellement, quelque 810.000 personnes percevaient l’Allocation Adultes Handicapés (AAH). L’étude «Handicaps, incapacités, dépendance» de l’Insee, publiée en 2002, révèle que plus d'un français sur quatre souffre d'une incapacité, d'une limitation d'activité ou d'une handicap (26,4% des français soit 11.840.208 individus).

Инвалидност в САЩ  22%
Данните са в долния линк.
https://www.cdc.gov/ncbddd/disabilityandhealth/infographic-disability-impacts-all.html
Моля , намерете начин да дадете гласност на тези данни, защото не може да продължават тези издевателства над инвалидите в България.

С почит и уважение от Париж.

Нашият сайт ПРАВО & ЗДРАВЕ е готов да публикува и други мнения по темата.

Коментари   

+1 #2 инвалид 29-04-2017 18:09
Би било хубаво подписалият се от Париж да беше дал повече информация как точно е получил ТЕЛК и в Париж, на какви критерии трябва да отговаряш, за да подадеш документи за освидетелстване там? Честно казано толкова ми е омръзнало от отношението в България, че с удоволствие ще загърбя всичко тук и ще се преместя където и да е, стига само да намеря отношение, различно от това да ме гледат сякаш не съм болен човек ., а някакъв натрапник, бреме.
Цитиране
+3 #1 Дарина Кирова 24-04-2017 08:56
Добре е, че сте показали и линка за фактите. Но наистина няма такава държава ,като България, в която тъй наречените управляващи и пишещи законите да са толкова неграмотни и алчни и агресивни спрямо болните хора. Защо , за всичките тези години, не се направи разделение на инвалидите - тези, които имат липса на крайник, слепи, глухи. и полу - слепи или полуглухи - извинявам се, ако звучи грозно,..това са хора здрави, но с липси и нямат нищо общо с инвалидите - болни,които имат заболявания. Тези заболявания имат остри фази и ремисии. За 20 години, не успях да видя нормален политик - доктор, който да направи тази разлика и оттам да се започне ТРЯБВА РАЗЛИЧЕН ПОДХОД и РЕШЕНИЕ
Цитиране

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ

Времето

Слънчево

15°C

София

Слънчево

Влажност: 66%

Вятър: 22.53 km/h

 • Предимно слънчево
  22 Авг 2017 26°C 12°C
 • Слънчево
  23 Авг 2017 26°C 11°C

rbb

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
»