Вход
joomla social share plugin

Бойкот на пръстовите отпечатъци

До Управителния съвет на БЛС, медиите и колегите в България
gosho Уважаеми колеги,
Днес 20.07.16 г. стартира пилотния проект за въвеждането на Пръстовия „автентификатор” в няколко български болници. Министър - председателят Борисов, заяви по радиото, че това което се прави с пръстовите отпечатъци е „чудесно” явно забравил, че лекарите на последния си събор изтъкнаха именно пръстовите отпечатъци, като една от причините да няма НРД2016,

заявявайки по този начин, подкрепа за недемократични и откровено насочени срещу свободата на личността практики. Бурното ни недоволство от това „нововъведение” не следва да остане непродължено.
    Аз  лично  протестирам срещу подобни проекти за навлизане в личното пространство на гражданите, направени без правно основание, още през 2015г, с обявената незаконна обществена поръчка.  Именно заради това сезирах и главния прокурор със сигнал за установяване на лицата и тяхната роля в този акт , на създаване на нова база данни, за която и комунистическите репресивни служби не са мечтали. Администрацията дължи на българските граждани прозрачност, а не ние на тях
    Упорството на властта, да не се вслушва в Българските лекари, ще има преки негативни последици. Днес с мълчанието си, а някои наши колеги и със раболепието си, да ги въведат в болниците от пилотния проект, се превръщаме в съучастници на група хора, временно във властта, които се готвят да превърнат всички лечебни заведения в поредната глава от роман на Оруел.
    Призовавам всички колеги от пилотните болници, да бойкотират събирането на пръстови отпечатъци от пациентите си. Призовавам пациентите да не си дават пръста, за да се лекуват в болница, още повече, че това изискване е атакувано в съда, а и няма как да им се откаже лечение, никъде.
    Призовавам  УС на БЛС и лично неговия председател да излезе с позиция и призив към колегите ни във въпросните болници, за бойкот на пръстовия „афтентификатор” и разяснителна кампания към пациентите, за опасностите за свободата им, за данните им за личността им.
    Напомням на директорите на болниците, в които проекта тръгва, че цял живот ще са лекари, а само малка част от него директори и сега е времето да си запазят достойнството, защото който е загубил достойнството си, с действия или бездействия – загубил е всичко.
20.07.2016г                
С уважение
д-р Г. Тодоров, член на БЛС и член на КК на БЛС

Маркирана като БЛС пръстови отпечатъци

Коментари   

+4 #14 гет 25-07-2016 18:11
Ако бъде отказвано на пациентите достъп до здравни услуги, след като откажат да дадат пръстов отпечатък, ще могат ли те да не плащат здравни осигуровки?
Цитиране
+1 #13 G 23-07-2016 05:30
Защо пръстови отпечатъци да се вземат от пациентите, те ли източват здравната каса?
Цитиране
+3 #12 besen 23-07-2016 04:36
Пълен идиотизъм. Имам усещането, че някой идиот извършва поредното тестване на робската ни психика.
Цитиране
+5 #11 Екип - ЦЗПЗ 22-07-2016 07:05
Всеки, който желае, официално да подкрепи жалбата срещу Наредбата за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ, може да ни пише на E-mail:
Цитиране
+22 #10 Frog 21-07-2016 18:10
Ами щом това е най-надеждното средство срещу измами ,да го приложим и в друга сфера .ВСИЧКИ ИЗБОРИ ОТ ТУК НАТАТЪК ДА СА С ОТПЕЧАТЪЦИ ! Ха да видя тогава как ще има мъртви души в избирателните списъци ! Нека ЦЗПЗ да подеме национална кампания за избори с пръстов идентификатор !!!!
Цитиране
+8 #9 моравин 21-07-2016 16:52
Необходима е инвестиция в обучението и непрекъсната квалификация на лекарите. Необходима е работа за практикуване на съвременна медицина в условията на добрата клинична практика. Инвестиции в лекарите, сестрите и другите медицински специалисти. Срамна е практиката на Здравната каса за издаване на т. н. "наказателни постановления". Унизителни са всички"полицейс ки" процедури с болните и дори с лекарите. Оставете лекарите в България да работят медицина. Българските лекари не са по-добри, но не са и по-лоши от всички останали лекари в Европейския съюз!2k9ma
Цитиране
+10 #8 G 21-07-2016 12:22
Въпрос: как може официално да подкрепим жалбата?
И второ: с какво пръстовия отпечатък е повече идентификация от личната карта на човека?
Какъв е смисълът да се изработва идентификационе н код точно от пръстовия отпечатък? Такъв код може да се генерира с прост софтуер; (но защо въобще е необходимо това?)
Нямаме ли право човек да реши, дали дава биометрични данни или не?
Цитиране
+16 #7 д-р Митев 21-07-2016 10:32
Аз и поне още 100тина колеги, всички специалисти и членове на БЛС се присъединяваме и подкрепяме апела на д-р Тодоров. Считам за пълна несъстоятелност и незаконност въвеждането и дори идеята за подобна Гавра с болните хора!!! Предлагам да се съзират Незабавно всички оторизирани служби и се организират действия за подвеждане под отговорност на виновните...и отнемане на лекарските им права ! Моля, колеги не се поддавайте...бо лните роптаят срещу нас...
Цитиране
+24 #6 семеен лекар 21-07-2016 08:24
Могат ли да ми обяснят чиновниците от МЗ и касата , като как ще се откаже медицинска помощ на осигурен пациент,защото не желае да се автентифицира,к оето си е негово право.В никой български закон няма ЗАДЪЛЖЕНИЕ болният да дава пръстова идентификация ,дори в съда,полицията, държавните институции единствено личната карта служи за идентификация.Т а ако пациент откаже да си даде пръстчето , какво следва- касата няма да плати прегледа или пътеката, но лекарите могат да бъдат съдени от всеки осигурен ,че не са оказали полагащата се по договор и закон медицинска помощ .При това касата няма да им я плати !Ами лекарите ще работят и живеят в страх или да бъдат осъдени ,или да живеят без доходи за висококвалифици рания си труд ! Ако съдът не спре тази противозаконна наредба , няма да остане един лекар в Бг да практикува медицина!
Цитиране
+23 #5 семеен лекар 21-07-2016 08:23
Стига полицейщина!Про сто вече не може да се работи спокойно медицина от свръхрегулации, свръхконтрол и недостатъчно финансиране!
Цитиране

Добавете коментар

Защитен код
Обнови