Психиатри настояват за спешни мерки за психично болните (аудио)

Лечението на психично болните в България е хронология на една катастрофа – хронично недофинансиране, трагично състояние на психиатричните болници и дефицит на персонал. Асоциацията на експертите по психично здраве настояват за спешни мерки пред институциите по проблемите на психично болните.„Ние сме страната в Европейския съюз с най-малко психиатри на глава...

Прочети още
 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Осъдиха условно лекар за смърт…

Д-р Махиал Маджунов е осъден на 2 години условно заради смъртта на 4-годишната Гергана Илиева, която преди 8 г. почина след вадене на сливици. Върховния касационен съд (ВКС) изменя решението...

Проф. Бенишева: За четири месе…

Няма единна информационна система за проследяване на лекарствата между Здравната каса, търговците на едро, апетките и Изпълнителната агенция по лекарствата. Това каза пред Хоризонт проф. Татяна Бенишева, председател на Българска...

Психиатър: Смяната на часовото…

Психиатърът д-р Веселин Герев коментира пред Bulgaria ON AIR поредна смяна на стрелките на часовника, която ни очаква в края на седмицата. Той подчерта, че тя е абсолютно вредна, но...

За Прокуратурата няма граници, нито срам

prosecutorВъзможно ли е един студент осем пъти поред да е скъсан на един и същи изпит? Дали на света има ученик, който осем години да повтаря в един и същи клас? Такъв студент и такъв ученик едва ли има, но има такава прокуратура. Има прокуратура, която осем пъти поред прекратява наказателно производство, заведено от родителите заради смъртта на 11 годишното им момиченце и осем пъти съдът отменя прокурорските постановления.
С Определение от 17.10.2017 година Сливенският окръжен съд за осми пореден път отмени Постановление за прекратяване на наказателното производство на Сливенската окръжна прокуратура. Последните „скъсани на изпита” са следователя Ташев и прокурора Сяров.

По случаят още преди повече от година са сезирани Главният прокурор Цацаров и инспектората на Висшия съдебен съвет. Нищо. Не сме чули и иначе словохотливата говорителка Арнаудова, да обели и дума по този казус.
Сигурно, ако родителите на починалото момиченце бяха собственици на банка, на вестник или нещо друго, можеше да е различно. Да, ама те не са. Те са обикновени хора. Толкова са незначителни в очите на овластените, че вместо да им съдействат за намиране на истината, си позволяват да ги манипулират и подвеждат.
Никой студент не е късан осем пъти на един и същи изпит, защото още на третия път ще е напуснал университета. За кариерата на прокурорите и следователите, обаче осемте отменени постановления нямат значение.
Това наказателно производство може да не свърши никога. В прекрасният ни Наказателно процесуален кодекс (НПК) не е предвиден финал. Прокурорите могат не осем, а осемдесет пъти да прекратят производството. НПК не е поставил граници.
НПК е дал всички права на Прокурора, а същевременно е отнел всички права на пострадалите. Те не само не могат по никакъв начин да влияят на производството. Писмата до главния прокурор и инспектората не са процесуално обусловени. Те са в рубриката „предложения и сигнали на граждани”. Органите не са длъжни дори да отговарят. Те и не отговарят.
Пострадалите нямат право даже да се оплачат от бавното правосъдие(6 години в този случай). Законът казва, че такава жалба е процесуално допустима, само ако производството окончателно е приключило. Както стана дума то може никога да не приключи. Колко удобно нали?
След, като закона ти го позволява, то може да спреш, само от срам. А когато нямаш нито граници, нито срам? Тогава правиш каквото си искаш. Кой го е грижа?

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Превалявания от сняг

0°C

София

Превалявания от сняг

Влажност: 89%

Вятър: 22.53 km/h

 • Сняг
  22 Мар 2018 1°C -1°C
 • Сняг
  23 Мар 2018 1°C -1°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»