Народното събрание ще проведе разисквания за състоянието на общинските болници

Следващият петък на 26 януари, народното събрание ще проведе разисквания по изготвяне на стратегия за запазване и развитие на общинските болници. Разискването е предизвикано с подписка от 71 народни представители във връзка с парламентарно питане към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от народните представители от БСП Георги Йорданов и Илиян...

Прочети още
 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Шуменският Окръжен съд обяви л…

Състав на Шуменския окръжен съд под председателството на съдия Свилен Станчев постанови решение, с което обявява лимитите на болниците за нищожни. В мотивите на съда се казва следното:Въвеждането на „лимит”...

Д-р Дариткова: Общинските болн…

Най-големият проблем на общинските болници е кадровият дефицит. Това обяви в предаването „Лице в лице” председателката на парламентарната здравна комисия Даниела Дариткова.По думите на Дариткова общинските болници, които имат проблем...

5 области със завишени данни з…

Нов щам на вирус от група Б - "Виктория" е доказала вчера Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести в четири проби от област Сливен. От...

За Прокуратурата няма граници, нито срам

prosecutorВъзможно ли е един студент осем пъти поред да е скъсан на един и същи изпит? Дали на света има ученик, който осем години да повтаря в един и същи клас? Такъв студент и такъв ученик едва ли има, но има такава прокуратура. Има прокуратура, която осем пъти поред прекратява наказателно производство, заведено от родителите заради смъртта на 11 годишното им момиченце и осем пъти съдът отменя прокурорските постановления.
С Определение от 17.10.2017 година Сливенският окръжен съд за осми пореден път отмени Постановление за прекратяване на наказателното производство на Сливенската окръжна прокуратура. Последните „скъсани на изпита” са следователя Ташев и прокурора Сяров.

По случаят още преди повече от година са сезирани Главният прокурор Цацаров и инспектората на Висшия съдебен съвет. Нищо. Не сме чули и иначе словохотливата говорителка Арнаудова, да обели и дума по този казус.
Сигурно, ако родителите на починалото момиченце бяха собственици на банка, на вестник или нещо друго, можеше да е различно. Да, ама те не са. Те са обикновени хора. Толкова са незначителни в очите на овластените, че вместо да им съдействат за намиране на истината, си позволяват да ги манипулират и подвеждат.
Никой студент не е късан осем пъти на един и същи изпит, защото още на третия път ще е напуснал университета. За кариерата на прокурорите и следователите, обаче осемте отменени постановления нямат значение.
Това наказателно производство може да не свърши никога. В прекрасният ни Наказателно процесуален кодекс (НПК) не е предвиден финал. Прокурорите могат не осем, а осемдесет пъти да прекратят производството. НПК не е поставил граници.
НПК е дал всички права на Прокурора, а същевременно е отнел всички права на пострадалите. Те не само не могат по никакъв начин да влияят на производството. Писмата до главния прокурор и инспектората не са процесуално обусловени. Те са в рубриката „предложения и сигнали на граждани”. Органите не са длъжни дори да отговарят. Те и не отговарят.
Пострадалите нямат право даже да се оплачат от бавното правосъдие(6 години в този случай). Законът казва, че такава жалба е процесуално допустима, само ако производството окончателно е приключило. Както стана дума то може никога да не приключи. Колко удобно нали?
След, като закона ти го позволява, то може да спреш, само от срам. А когато нямаш нито граници, нито срам? Тогава правиш каквото си искаш. Кой го е грижа?

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Разкъсна облачност

6°C

София

Разкъсна облачност

Влажност: 42%

Вятър: 6.44 km/h

 • Разкъсна облачност
  19 Яну 2018 7°C -6°C
 • Rain And Snow
  20 Яну 2018 5°C 0°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»