Вход

Добрите, стари намерения. Чакаме да кажат кога и как

18-08-2017 Публикации и интервюта

Всяко ново ръководство в областта на здравеопазването започва с добри намерения. 100 дни след встъпване в длъжност, министъра на здравеопазването проф. Николай Петров очерта приоритетите в сферата.Подобряване и засилване на профилактиката на българите. Винаги сме твърдяли, че това...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Прокуратурата е повд…

В съобщение до медиите се казва, че днес, 4 август 2017 г., Специализирано звено „Антикорупция“...

МЗ ще представи пред…

На 18 август от 11 часа в залата на ет. 4 в Министерство на здравеопазването...

Добрите, стари намер…

Всяко ново ръководство в областта на здравеопазването започва с добри намерения. 100 дни след встъпване...

Зъболекар от Реформаторския блок ще бъде привлечен, като обвиняем

По искане на Главния прокурор, ЦИК даде разрешение д-р Валентин Павлов, кандидат за народен представител от Реформаторски блок – Глас народен, да pavlovбъде привлечен като обвиняем за смъртта на 14-годишно дете. През юни 2016, Д-р Павлов, който е зъболекар е извършил операция за отстраняване на киста на зъб. Операцията е била с пълна упойка. От упойката детето развива малигнена хипертермия и вдига температура до 40 градуса.
Д-р Павлов и екипът му не успяват да овладеят състоянието на момчето и едва след 2 часа се обаждат в Пирогов, където момчето почива. От прокуратурата са категорични, че е налице немарливост по време на операцията заради липса на антидот, който ако е бил поставен на момчето, то е можело да оживее. Клиниката не е имала този антидот и не е била подготвена, смятат от прокуратурата.
Установено е от разследването и съдебномедицинската експертиза, че предотвратяването на смъртта на детето е било възможно при правилна реакция - даване на антидота и извикване на екип на спешна помощ, коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от „Фокус“. Тя цитира мнение на експерти, според коти можело да се мине и без пълна упойка, решението за която е взето от самия Павлов.
Кандидат-депутатът от коалиция "Реформаторски блок – Глас народен“ д-р Валентин Павлов и водач на листат в Перник сам е подал в ЦИК заявление за сваляне на имунитета му.
„Ние направихме всичко каквото трябва, но не знаехме, че има рядко генетично заболяване“, заяви той в своя защита. Според него антидотът не е разрешен за употреба в страната.
На 26 януари 2017 г., д-р Валентин Павлов бе удостоен лично от министър Петър Москов със златен почетен знак – I-ва степен с лента. Знакът е даден „за обществено значим принос в областта на здравеопазването”. Тогава д-р Петър Москов благодари на д-р Павлов за постигнатите високи резултати в областта на денталната медицина. По време на церемонията, която се състоя в сградата на Министерството на здравеопазването, д-р Москов изрази признателност за усилията на д-р Павлов денталната медицина да е в съответствие с нуждите на българските граждани и европейските стандарти.

Коментари   

0 #1 Д-р Б.Бонев 03-06-2017 07:24
За съжаление този случай се повтаря в България! Спомнете си случая в И-т " Пирогов" когато почина при същите обстоятелства от злокачествена хипертермия дете - син на една влиятелна съдийка от ВКС. Тогава участвах в разследването. Родителите на детето отправиха съдебн иск към И-т " Пирогов". При разследването установихме ,че МЗ е тази институция ,която е трябвало да осигури вноса на "андролен", но МЗ не бе направил това. На делото призовахме като ответник МЗ, но съда осъди "Пирогов" да заплати обезщетението, въпреки че експертизата доказа, че болницата няма вина за случилото се- още повече че "андролена" не гарантира 100% изваждане на пострадалото дете от застражаващото състояние. .
Цитиране

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ

Времето

Слънчево

23°C

София

Слънчево

Влажност: 45%

Вятър: 6.44 km/h

 • Слънчево
  19 Авг 2017 32°C 14°C
 • Слънчево
  20 Авг 2017 32°C 16°C

rbb

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
»