Вход

Осмо поред отлагане на дело за непозволена увреда

  • Публикувано на Информация за съдебни дела

Днес се проведе осмото по ред съдебно заседание на наследницата- съпруга на починалия Цв.И., която заведе гражданско дело за медицинска грешка, довела savovaда смъртта на съпруга й срещу две столични болници, отговорни за лечението му. Пациентът е намерен мъртъв в болничната стая, като според патологоанатомичната експертиза причината за смъртта е инспираторен задух.
В днешното съдебно заседание беше разпитано вещо лице - д-р Ев.К., специалист УНГ,

която в заключението си, депозирано по делото в писмен вид коректно пояснява каква е била диагнозата и как е следвало да бъде лекуван, какво не са направили лекарските екипи по време на лечението.
В отговорите си на  уточняващи и допълнителни въпроси, вещото лице отговаряше с шаблонен израз: "това лечение е било по преценка на лекуващия лекар или не е приложено това лечение, пак по преценка на лекуващия лекар"!
Разбира се, че преценката е на лекаря, но има освен това съвременни достижения на медицинската наука и практика има медицински стандарти и друга относима норматива уредба. Ролята на вещото лице е да съпостави тези неща.
Делото беше отложено за пореден път  за месец март 2017 година. Тогава ще бъдат разпитани още две вещи лица с различни специалности, изготвили експертизи по случая.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»