Вход

Млад мъж починал след операция от апендицит

22-08-2017 Последни новини

24 годишния Динчер Али е починал в болницата в Хасково в неделя, една седмица, след като му е била направена операция от апендицит. След операцията пациентът започнал да повръща кръв и е преместен в реанимацията, където е и...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Отстраняването на ше…

Преди няколко дни звено Антикорупция към Софийската градска прокуратура излезе със съобщение до медиите, че...

Зам.-министър Нейчев…

На пресконференция заместник-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева обяви, че се подготвят законови промени, свързани с...

Справка в новата пла…

Здравноосигурените лица, на които предстои планов прием в болница, ще могат да правят онлайн справки...

Стартира кампанията за профилактика на рака на гърдата

Както всяка година до сега, ЦЗПЗ организира кампания за профилактика на рака на гърдата – най-разпространеното онкологично заболяване сред жените. Средно годишно над 3800 са новооткритите случаи на такъв рак. От ключово значение за успеха на лечението е ранното откриване на рака. Кампанията е насочена предимно към по-малки общини, където населението е със затруднен достъп до високоспециализирани медицински дейности.
Вече е утвърден графика за първите пет общини, в които ще бъдат проведени профилактични прегледи. На 21 и 22 април ще се проведат прегледи в община Копривщица, на 28 и 29 април в Белоградчик, на 12 и 13 май в град Рила, на 19 и 20 май в Ардино и на 9 и 10 юни в Чипровци.

Кампанията се организира, с финансовата подкрепа на Райфайзен банк. Подвижният мамограф е дарение на Ротари Интернешанъл, а ехографът на Фондация „Моята млада България“. Всички, желаещи жени могат да се запишат за прегледи в общинските администрации. Прегледите се извършват от лекари от университетските болници в София и включват ехография и мамография при необходимост, които се осъществяват на място. Всеки диагностициран или съмнителен случай се насочва незабавно за уточняване или лечение в университетските болници. Прегледите са напълно безплатни за желаещите. Проектът за тази година ще позволи и включването на още общини и населени места по определените критерии, но това кои ще бъдат включени зависи преди всичко от активността на местните власти.

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ

Времето

Слънчево

9°C

София

Слънчево

Влажност: 82%

Вятър: 6.44 km/h

 • Слънчево
  23 Авг 2017 25°C 8°C
 • Слънчево
  24 Авг 2017 27°C 11°C

rbb

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
»