Вход

Център за деца с ДЦП отвори във Варна

  • Публикувано на Архив
На 01.03.2017г. официално беше открит  Център за физиотерапия  по метода Бобат в СБР "Термал" КК Златни пясъци за деца с неврологични увреждания. DCP VarnaСредствата за него бяха събрани от  Коледната  кампания на младежка организация PTPI Делфините от 2015г., като тогава младите хора успяха да съберат 15 000 лв . Близо една година и половина по-късно центърът най-накрая е открит. Обучението на специалистите беше осъществено от г-жа Меглена Тодорова - физиотерапевт обучен във Великобритания. Средства за това осигуриха студентите от Медицински университет Варна, които изработиха и продаваха коледни картички на блaготворителен Коледен базар. Деца с  неврологични увреждания от цялата страна ще могат да постъпват за физиотерапия в болницата, като освен Бобат терапия ще имат достъп и до калолечение, луголечение, водолечение и други процедури. Повече информация за необходимите документи може да намерите тук http://sbrtermal.com/rehabilitaciya-za-deca-s-dcp/
Децата с Детска церебрална парализа и други неврологични увреждания във Варна и районна, вече имат къде да получат рехабилитация на световно ниво.
Това е много показателен пример, как една частна болница може да осигури условия за децата, като в 3 звезден хотел, а нито една държавна в региона не пожела да го направи.
Капацитетът е почти запълнен.

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»