Вход

Дарение на Малтийския орден за българските болници

  • Публикувано на Архив
Вицепремиерът и министър на здравеопазването Илко Семерджиев се срещна днес с посланика на Малтийския орден в София Н.Пр. Камило Дзуколи и Notfalliegen Hirslanden Wädenswil 014 1благодари за направеното дарение на болнични легла, оборудване и консумативи, специализирани за нуждите на спешната помощ.
Мисията на Малтийския орден дари вчера 8 специални легла, болнични шкафчета, стерилизатори и друго помощно оборудване на най-голямата университетска спешна болница у нас "Н. И. Пирогов". Останалата част от помощта ще бъде разпределена от Министерството на здравеопазването до други болници в страната.
Леглата и консумативите са предоставени на Малтийския орден от частна клиника в Швейцария.
„Благодаря ви, че сте тук и сте съпричастни с нас. Хората се сближават, когато си подават ръка“, каза министър Илко Семерджиев.
Посланик Камило Дзуколи изрази надеждата си, че дарението ще улесни работата на специалистите и ще помогне на изпадналите в нужда пациенти. Той припомни девиза на Малтийския орден "Защита на вярата и грижа за болните" и пожела на министър Семерджиев успешен мандат за доброто на България.

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»