Вход

Проф. Пилософ сам подал оставката си

  • Публикувано на Архив

pilosofДиректорът на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ заявил писмено желанието си да бъде освободен от заеманата длъжност по искане на министъра на здравеопазването.
Министър Илко Семерджиев освобождава проф. Пилософ от длъжност, считано от 6.03.2017 година - време, през което дейността следва да бъде предадена на новия директор. Това съобщават от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.


Проф. Пилософ бе назначен за директор на Фонда през април миналата година, след показна акция на ГДБОП, при която бе арестуван бившият директор Павел Александров. След назначаването му започнаха оплаквания на родители за забавено разглеждане на заявления, няколко членове на Обществения съвет напуснаха заради, по думите им, подмяна на решенията на ОС. В този период бе променен и правилникът за работа на Фонда, а от сайта му изчезна информацията за движението на заявленията и решенията по тях. Междувременно стана ясно, че малкият Байрям, чиито случай бе причината за проливането на последната капка за уволнението на Пилософ все пак ще замине за Германия.
Това кой ще наследи проф. Пилосов – все още не е ясно. Сигурно е само, че според изискванията на новия правилник следващият директор също ще е лекар, което изключва връщането на предишния директор Павел Александров.

Маркирана като ЦФЛД

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»