Вход

Лекари от Пловдив на протест в защита на директора

  • Публикувано на Архив

Лекарите от Многопрофилна болница за активно лечение "Свети Мина" в Пловдив излизат днес на протест пред сградата на Общинския съвет в града, минасъобщава Интернет сайта plovdivlive.com. Медиците протестират срещу намерението на Община Пловдив да смени директора на болницата д-р Галина Карауланова и да го слее с МБАЛ "Свети Панталеймон". МБАЛ "Свети Мина" и в тежко финансово положение, с дългове за близо 2 милиона лева, бавят се заплатите на персонала.

Дълговете, обаче не са натрупани от сегашното ръководство, а от предишните двама директори, на които никой не е потърсил отговорност поне до този момент.  
Мнозина подозират, че болницата умишлено е била водена към фалит, заради прекрасната сграда, намираща се на ключово място в града под тепетата. След назначаването на д-р Карауланова, част от дълговете са покрити и медиците започват да получават редовно заплатите си, изготвена е оздравителна програма. Вместо, обаче да подкрепи програмата, Община Пловдив решава да слее болница с болница Св. Пантелеймон, което се възприема от персонала, като заобиколен начин да се смени директора.

Маркирана като лекари протест

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»