Вход

Ваньо Шарков е новият председател на Надзорния съвет на НЗОК

  • Публикувано на Архив

sharkКирил Ананиев излиза от Надзора на НЗОК и за председател на Надзорния съвет е определен д-р Ваньо Шарков. Това съобщи министърът на здравеопазването Петър Москов пред журналисти, съобщи БГНЕС. „В момента сме в състояние, в което бюджет на НЗОК няма. Затова имахме и разговори с министъра на финансите снощи и сутринта”, каза той. По думите на Москов „основната причина да има разногласия и то от

гледна точка на държавната квота в Надзорния съвет на НЗОК, е една лоша координация”. „С абсолютната ми благодарност към Кирил Ананиев за всичко, което е свършил досега, ангажираността му като бюджетен зам.-министър на финансите изисква тежко натоварване там. Кирил Ананиев излиза от Надзора на НЗОК и за председател на Надзорния съвет е определен зам.-здравният министър д-р Ваньо Шарков”, добави здравният министър.

Относно това какво мисли за идеята да се извади бюджетът на НЗОК от консолидирания държавен бюджет, Москов запита – „а, от чий бюджет трябва да има зависимост, при положение че така или иначе сериозна част отприходите или постъпленията в НЗОК са от държавния бюджет”. Според него той трябва да бъде гаранция на бюджета на НЗОК.

Маркирана като МЗ НЗОК

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»