Вход

Медици от столичната Спешна помощ на протест

  • Публикувано на Архив

CSMPСнощи медиците от Спешна помощ в София, протестираха заради несправедливото разпределение на увеличението на заплатите. След репортаж на Нова телевизия става ясно, че увеличението ще бъде по-малко за хората, които работят на терен и по-голямо за хората от администрацията.


Оказва се, че средното увеличение за административните длъжности е 16,2%. Като сума, най-голямото увеличение е 300 лв, получават го експертът по безопасни условия на труда и главният юристконсулт. Най-висок е процентът на увеличение на „завеждащия архиво-хранилището“ с 35,4%.
За сравнение при медицинския персонал средното увеличение на заплатите е 9,2%, лекарите с две специалности ще получават 7% по-високи заплати. Освен, че разпределението на заплатите според медиците е несправдливо, се налагало да търпят допълнително намаляне на възнагражденита, заради постоянни наказания, като напр. за „монотонно говорене“.
В отговор на обвиненията за вербална агресия, шефът на столичната спешна помощ Георги Гелев каза, че те „граничели с художествена измислица.“ Той обясни също, че повишението на заплатите е с 10 на сто за тази година, а от началото на мандата на настощото управление 42 на сто. Тоест преди 2 години заплатите в спешна помощ били 600-700 лв, а в момента за начинаещ лекар в Центъра започвали с 1260 лв.

Маркирана като протест ЦСМП

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»