Вход

Млад мъж починал след операция от апендицит

22-08-2017 Последни новини

24 годишния Динчер Али е починал в болницата в Хасково в неделя, една седмица, след като му е била направена операция от апендицит. След операцията пациентът започнал да повръща кръв и е преместен в реанимацията, където е и...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Отстраняването на ше…

Преди няколко дни звено Антикорупция към Софийската градска прокуратура излезе със съобщение до медиите, че...

Зам.-министър Нейчев…

На пресконференция заместник-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева обяви, че се подготвят законови промени, свързани с...

Справка в новата пла…

Здравноосигурените лица, на които предстои планов прием в болница, ще могат да правят онлайн справки...

От три линейни ускорителя в София, само един е достъпен срещу 3000 лева

Лекувам се от рак на гърдата в МБАЛ Царица Йоана (ИСУЛ). След проведената химиотерапия е необходимо лъчелечение. Оказва се, че в ИСУЛ нямат обучени специалисти за модерния линеен ускорител и се облъчват със старата техника, която е неточна. Дилемата е дали болния трябва да направи компромис със здравето си и да се подложи на съмнително лъчелечение, или да плати 3000 лева , каквато е цената в МБАЛ Токуда за един курс на лечение? В СБАЛО (Дървеница) е препълнено и сега се записват часове за късна есен, което не ме устройва, тъй като лъчетерапията трябва до месец да последва химиотерапията .
Защо един скъпоструващ и качествен ускорител не може да обслужва жените от най- често срещащия се рак? Може ли срещу ИСУЛ да бъде заведен иск за това, че качествената услуга на практика е недостъпна за жените с това заболяване? Моето желание е да ми заплатят лечението в Токуда , тъй като съм била принудена да отида там и да заплатя тази сума. Въпросът е не само мой, а касае още жени в това положение. Благодаря !

Лъчелечението е включено в основният пакет от услуги, финансирани от НЗОК. Това са Клинични пътеки с номера от 255 до 258. Задължението за НЗОК, произтича от Закона за здравното осигуряване. Неизпълнението на това задължение, което води до намаляване на Вашето имущество представлява непозволена увреда.
Можете да заведете съдебен иск срещу НЗОК да възстанови платените от Вас суми за такова лечение, както и за нанесени неимуществени щети. Добре е да се снабдите с документ, че Ви се отказва в едната болница(ИСУЛ) и че в другата(СБАЛО) са Ви записали за късна дата, както и финансов документ(фактура) за направения разход за лъчелечение в Токуда. Препоръчвам Ви също преди да започнете да изпратите писмо до НЗОК, с което да ги информирате за това, че Ви е отказано животоспасяващо лечение.

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ

Времето

Разкъсна облачност

22°C

София

Разкъсна облачност

Влажност: 32%

Вятър: 17.70 km/h

 • Предимно слънчево
  22 Авг 2017 25°C 12°C
 • Слънчево
  23 Авг 2017 26°C 11°C

rbb

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
»