Вход

Озонотерапията стана платена процедура в русенската болница

  • Публикувано на Архив

Ася Пенчева, в-к Утро
Заповед на и.д. директор на МБАЛ-Русе д-р Антоанела Славчева определи озонотерапията като процедура, която се заплаща от пациента. Това стана дни след публикация в "Утро", в която се описва как хора с дискови хернии са лекувани чрез озон, а манипулацията се е отчитала пред Здравната каса от д-р Димитър Нешев като оперативна интервенция.

Сигналът бе подаден от пациентка, която насочила вниманието си към епикризата й от неврохирургичното отделение на болницата и установила разминаването в написаното и реалността.
Вече текат анкети на хора, които са преминали през озонотерапията и отговорите им ще бъдат изпратени на националните консултанти по неврохирургия, каза директорът на РЗОК-Русе Калоян Копчев.
Ако се установи, че има нарушение, щетата на Здравната каса ще възлезе на над 500 000 лева. С новата разпоредба на д-р Славчева за озонотерапия ще се плаща по 700 лева и пациентите сами ще решават дали да изберат този метод на облекчаване на състоянието им. С тази заповед ясно се потвърждава, че вкарването на озон в гръбнака не е операция и не би следвало да се отчита като такава.

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»