Вход

ЦЗПЗ взе участие в международна конференция

  • Публикувано на Архив

На 22 и 23 Май  в Тузла се проведе двудневен симпозиум на тема "Правата на потребителите в Босна и Херцеговина и европейската практика.". Симпозиумът се организира от асоциация на потребителите, "Клуб на потребителите" на Тузла, в рамките на проекта на Европейската комисия "Опознай ЕС." Целта на проекта е да се подчертаят перспективите на Босна и Херцеговина, подобряване на разбирането на ползите за потребителите, които са получени от разширяването на ЕС, увеличаване на разбирането на програмите на ЕС и политиката по отношение на потребителите и насърчаване на всички форми на сътрудничество в областта на защитата на потребителите в ЕС.

Основни теми на симпозиума бяха безопасността на храните и лекарства, здравните услуги за пациентите, икономическите услуги от обществен интерес и банковия сектор и други финансови услуги. Участие в работата на симпозиума взеха представители на Сърбия, Хърватия, Австрия, Италия, България, Турция, Македония, Албания, Холандия, Словения и Белгия.
Участие от страна на ЦЗПЗ взе Янко Кузманов, който представи презентация на тема „Юридическа защита на правата на пациентите“, която информира аудиторията за българския опит в съдебната защита на правата на пациентите. Презентацията предизвика интерес и бе включена в наръчника, издаден след конференцията.

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»