Вход

Зъболекар отчита фиктивни дейности

  • Публикувано на Архив

ОТВОРЕНО ПИСМО
ОТНОСНО СЪМНЕНИЕ ЗА ПОРЕДНОТО ИЗТОЧВАНЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА
от Румяна Асенова Рангелова гр. Варна  
 
На  17.02.2012Г. на дъщеря ми Андриана Павлова Стоянова  беше направен обстоен профилактичен    преглед  от д-р Маруся Спасова и 3-6 зъб беше отбелязан с кариес на амбулаторния лист. В училището в което учи /ОУ "Добри Чинтулов" гр. Варна/ са били посетени от д-р Борислав  Даковски. Подписах бележката, която и бяха дали да бъде лекувана мислейки, че ще бъде излекуван 3-6 зъб.

Когато на 26 март 2012г. я взех от училище, разбрах че са ги водили в кабинета. За същият ден и бях записала час при д-р Спасова, защото  имаше оплаквания. Когато отидохме при д-р Спасова тя ме информира, че са и били направени силанти, които по здравна каса се отчитат като пломби, на 4-6, 8-5, 6-5 и 7-5 зъб.
Зъбът, заради който се съгласих да бъде лекувана в ДЦ"Даковси" не беше лекуван, а бяха направени силанти, за което нито съм била информирана, нито съм се  съгласявала, още повече като се поинтересувах какво представляват, разбрах че не се правят на млечни зъби, които  предстои да бъдат сменени и са лекувани. А 7-5 и 8-5 зъб на прегледа от 17 февруари  са били отбелязани като  пломбирани.
Когато отидох при д-р Даковски с детето той отрече да са силанти. Според мен независимо дали са силанти или пломби, това са неправомерно отчетени дейности за които са взети пари от здравната каса, а сега ми предстои да си платя и лечението на 5-5 зъб /пулпит/.
Говорих с майките и на другите деца от класа /Анелия Ованезова, Александър и Габриела 1В клас/, посетили д-р Даковски  на 26.03.2012г. и разбрах, че и в техните здравни книжки са отбелязани и четирите дейности за годината по здравна каса.
А незнайно защо са вписани за април/без дата/ в здравната книжка, а амбулаторен лист не сме получили.
Въпросите станаха много и искаме да знаем отговорите им.
Настояваме да бъде извършена проверка на д-р Борислав Даковски и дъщеря ми е на разположение, за да се види какво лечение точно и е било извършено.
Прилагам копия от страницата в здравната книжка, попълнена от д-р Борислав Даковски; копие от Притурка към здравноосигурителна   книжка; копие от амбулаторния лист с извършения на 17.02.2012г преглед от д-р Спасова, от която нямам никакви забележки.
 
                          С уважение към всички институции към, които се обръщам.

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»