Вход
joomla social share plugin

Млад мъж починал след операция от апендицит

22-08-2017 Последни новини

24 годишния Динчер Али е починал в болницата в Хасково в неделя, една седмица, след като му е била направена операция от апендицит. След операцията пациентът започнал да повръща кръв и е преместен в реанимацията, където е и...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Отстраняването на ше…

Преди няколко дни звено Антикорупция към Софийската градска прокуратура излезе със съобщение до медиите, че...

Зам.-министър Нейчев…

На пресконференция заместник-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева обяви, че се подготвят законови промени, свързани с...

Справка в новата пла…

Здравноосигурените лица, на които предстои планов прием в болница, ще могат да правят онлайн справки...

Да издигнем паметник!

18 деца са починали през последната една и половина години в дома за медико-социални грижи в Плевен. Повечето от тях от недохранване. През всеки един от последните 18 месеца, едно невинно, чисто като сълза дете е предавало Богу дух. Изоставени от своите родители и близки. Изоставени от държавата. Изоставени от човечеството.
Никой не го забелязва. 172 души персонал на дома са безмълвни свидетели. Цялото ни общество сякаш е неспособно да реагира. Мълчим и сега, когато истината излезе наяве. Вероятно, защото нямаме келепир от тая работа. Или, защото не сме способни вече на съчувствие и състрадание. А може би от срам от самите себе си, от неспособността ни да бъдем човеци.

Това не е първият случай. Скандалът с дома в Могилино още не е забравен. Какво направихме, че трагедията да не се повтаря? Нищо! Както винаги.
Имаме агенция за закрила на детето. Имаме Закон за закрила на детето. Имаме министерство на здравеопазването, здравни инспекции, полиция, прокуратура. Имаме всичко, а не направихме нищо. Защото сме силни само в празните приказки.
Виждали ли сме дете на 10 години, което тежи 5 килограма? Съмняваме, се че дори и във филмите за Освиенцим и Дахау може да се видят такава кадри.
Разговорът за тази трагедия е по-важен от всички други теми, защото засяга същността ни като човеци. Какво тук значат магистрали, централи, бюджети, партии и ербапи дето се пъчат по телевизиите?
Колко струва страданието на всяко едно от тези деца - мъченици? Имаме ли силите да съпреживеем страданието, болката от последните часове на живота им? Имаме ли право да поискаме прошка на тези невинни създания, за собственото ни бездушие, безсилие и безсърдечие?   
Да издигнем паметник на мъчениците! Не в двора на дома и не в Плевен. Да го издигнем в центъра на нашата столица. За да ни напомня , че сме хора преди всичко, а после население, електорат и данъкоплатци.
Нека не искаме от държавата да го направи. Нека ние хората да съберем пари, за един паметник на добротата и човеколюбието. Дължим го на починалите дечица. Още повече го дължим на себе си и следващите поколения!
Д-р Стойчо Кацаров

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ

Времето

Разкъсна облачност

22°C

София

Разкъсна облачност

Влажност: 32%

Вятър: 17.70 km/h

 • Предимно слънчево
  22 Авг 2017 25°C 12°C
 • Слънчево
  23 Авг 2017 26°C 11°C

rbb

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
»