NSVOK top banner

Вход

Откраднаха лекарства за онкоболни

koc vracaМедикаменти за над 200 000 лв са откраднати от аптеката на Комплексния онкологичен център във Враца. Кражбата е станала през почивните дни, а липсата на лекарствата е установена, когато персоналът дошъл на работа, съобщава БНТ. Води се разследване, в което са се включили и следователи от столицата.
Освен че има желязна врата и решетки на прозорците, обектът е свързан със СОТ . Тази сутрин персоналът веднага забелязал празните рафтове.
Маргарита Цекова, аптекар: Направена е ревизия и нещата са в полицията, каквото липсва. Не мога да кажа колко точно е сумата, но това са скъпи лекарства, не е малка. Като количество не са много, но са скъпи.
Шефът на здравното заведение д-р Григор Томов, каза за БНТ, че вероятно кражбата е организирана със съдействието на вътрешен човек, който оставил отворен прозореца на аптеката през почивните дни. Не е ясно защо не се е задействала и алармената система.

Маргарита Цекова, аптекар: - Беше ли разбито като дойдохте сутринта? - Не. - Може ли да се продадат в България? - Не, това са скъпи лекарства, кой ще си ги позволи. Може би става дума за някакъв саботаж? - Най-вероятно.
От ръководството на Онкологичния център гарантират, че извънредната ситуация няма да попречи на грижите за болните хора, защото на мястото на откраднатите медикаменти в най-скоро време ще бъдат доставени нови.
Още във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Лекарства Онкология ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост