NSVOK top banner

Вход

Здравни емигранти

imigrants germanyСемейство Дамянови, които емигрират във Франкфурт, Германия, за да започнат лечение на детето си, което не може да му се осигури в България. Дамян страда от спинална мускулна атрофия – рядката болест, при която мускулите отслабват и се стига до пълно обездвижване.
В студиото на „Тази сутрин” Елена и Симеон разказаха за борбата им с институциите у нас и новия им живот зад граница.
„Причината да заминем за Германия беше, че след доста опити и борба с институциите в България да бъде въведено лечение на пациентите със спинална мускулна атрофия, не успяхме това да се случи.

Тъй като времето е много ценно за пациентите с тази диагноза, ние бързо трябваше да вземем решение и да заминем за Германия, за да може Дамян по-бързо да започне да се лекува. Лечението му вече е факт, но в България остават много деца, които нямат достъп до лечение”, заяви Майката на Дамян – Елена.
Резултати от лечението има почти веднага, детето бързо възвръща част от загубената мускулна активност, заяви майката. Тя допълни, че медикаментът стопира развитието на болестта. „Докторите казват, че при него има напредък, надяваме се, че с всяка следваща инжекция и доза, ще бъде все по-добре” , каза Елена.
За една година лечението на спинална мускулна атрофия струва над 300 хил. евро.
Още във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост