NSVOK top banner

Вход

Диагностика по Интернет?

framar internet diagnТелевизия BgOnAir разказа в предаване за ново Интернет приложение, което помага на болни сами да поставят диагнозата си според вида на оплакваният, които имат.
Пламен Георгиев и дерматологът д-р Виолина Тодева са част от екипа, създали приложението "Фрамар Диагностик", с което всеки, който има достъп до мобилно устройство и интернет, може да провери своите симптоми, а самото приложение да подскаже за какъв проблем може да става дума.
"Приложението стартира в началото на тази година - март месец. Въпреки това над този проект е работено около 8 години. То се базира на информация за около 550 болести, а симптомите са повече от 1000, параметрите са малко над 60. Към момента не са включени онкологичните заболявания, но и това ще стане", обясни д-р Тодева в "България сутрин".

Тя допълни, че над приложението са работили десетки тесни специалисти в медицината, както и IT специалисти и графични дизайнери.
По думите на Пламен Георгиев целият екип е наясно, че проектът е свързан с голяма отговорност и не е никак лесна задача.
"Стъпили сме върху една голяма медицинска енциклопедия. Това е диагностика по интернет. Приложението реално помага на хората да достигнат до информация за своето здраве. Няма за цел да се изместят лекарите или да вкарват страхове у хората. Смеем да твърдим, че приложението ни работи с доста голяма точност", коментира още той пред Bulgaria ON AIR.
Още във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като ВИДЕО Иновации