NSVOK top banner

Вход

Семейство дари кувьоз от висок клас на бургаска болница (видео)

darenie BurgasБургаско семейство отбеляза рождения ден на своя 20-годишен син по необичаен начин – като стана дарител на отделението по Неонатология на УМБАЛ – Бургас. Гергана и Николай Господинови подариха на отделението нов кувьоз от висок клас, снабден с допълнително оборудване, съобщават от Nova TV.
„Искахме да покажем на сина си, че семейството и това да дадеш живот е много важно и да му дадем някакъв пример като родители. Искахме с това да му покажем, че човек може да прави добро и тогава се чувства истински щастлив”, разказа бащата Николай.

"Синът ни е роден тук преди 20 години. Беше в кувьоз. Знаем колко е важно лекарите да имат добра апаратура и ще се радваме, ако нашето дарение помогне на много недоносени бебета да се приберат вкъщи при родителите си", разказа Гергана Господинова.

Семейството посети отделението с малката си дъщеря Мария, а рожденикът Николай е студент в Англия.

„Това е жест на съпричастност към нашите усилия да се грижим за новородените деца и да им създаваме условия за по-добро адаптиране към новия начин на живота и те да се развиват добре. Нашето отделение е от 1996 година и от тогава е апаратурата. Тя се амортизира, излизат по-високи класове апаратура и би било добре тази апаратура да се подменя по-често. Ние го постигаме това нещо, но благодарение на хора като семейство Господинови”, заяви началникът на Неонатолигията на УМБАЛ - Бургас д-р Стиляна Томова.
Вижте подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Болници Пациенти ВИДЕО