NSVOK top banner

Вход

Мобилни медицински екипи за самотни хора с увреждания и възрастни в Бургас

mobilni ekipiМобилни медицински екипи помагат на хора с увреждания, както и на възрастни, ползващи услугите на Домашния социален патронаж в Бургас. Инициативата е по идея на кмета на града Димитър Николов и е в подкрепа на пенсионерите, които нямат близки и не могат да отидат до болничните заведения сами, съобщават от вестник Труд. Благодарение на новата услуга, към момента са прегледани общо над 80 ползватели на Домашен социален патронаж. Медиците от мобилните екипи посещаващи домовете на хората и извършват първична и вторична профилактика чрез измерване на кръвно налягане, кръвна захар и осъществяват връзката на пациента с общопрактикуващия му лекар, който няма възможност за домашни посещения на адрес.

Инициативата е подкрепена от ръководството на болница "Дева Мария", която осигури първите мобилни медицински екипи. Целта е да се включат и други болници и след анализиране на резултатите от въвеждането на услугата ще се търси финансиране и от държавния или общинския бюджет.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Лекар Пациенти
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост