NSVOK top banner

Вход

Предложение: 900 лв. минимална заплата за медицинските сестри

med sestraС 200 лв. да бъдат увеличени минималните заплати на лекарите и медицинските сестри. Това предложение на синдикатите в здравеопазването е заложено в новия Колективен трудов договор. Според него възнаграждението на сестрите трябва да бъде 900 лв. вместо 700, както е сега. Такава заплата е предвидена за служителите в Спешна помощ, психиатричните болници, центровете по трансфузионна хематология, както и в училищата и детските градини. В университетските и областните болници сестринската заплата трябва да достигне 950 лв. Заплащането на лекарите със специалност пък да не пада под 1100 лв., предвижда се още в КТД. Повишават се и минималните възнаграждения на шефовете на клиники. При тях е заложен праг от 1500 лв.

Подписването на договора между работодатели и синдикати е насрочено за 8 ноември, след което той ще бъде парафиран от здравния министър Кирил Ананиев, информират от вестник Телеграф. Междувременно шефовете на болници вече посрещат идеята с особено недоволство.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост