NSVOK top banner

Вход

Ловешката болница е без договор за парно през зимата

LovechМБАЛ "Проф. П. Стоянов" в Ловеч, която продължава да е в тежко финансово състояние с натрупани стари задължения от над 7 милиона лева, е застрашена да остане без отопление за зимата. Все още доставчикът на природен газ отказва да подпише договор с лечебното заведение заради просрочени плащания от предходни години, съобщават от БНР. Изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Румяна Нановска посочи, че задълженията към доставчика на природен газ са почти 200 000 лева, и затова от април в лечебното заведение няма и топла вода.

„Искат гарантирано плащане на половината от стойността и тогава ще ни пуснат парното. Абсолютно невъзможно е да платим“, обясни тя.
Д-р Нановска уточни, че преговорите с доставчика за осигуряване на отоплението в болницата се водят на ниво Министерство на здравеопазването.
„Все още аз нямам уверение, че по някакъв начин ще има договореност. Нямаме парно, нямаме в момента никакво отопление в болницата“, коментира още тя.
Лечебното заведение дължи над 170 000 лева на електроразпределителното дружество и 30 000 лева на ВиК.
„Имаме запори от ЧЕЗ, от ВиК и от всички доставчици“, каза в заключение д-р Нановска.
Засега в болницата се осигурява редовното изплащане на заплатите на персонала и снабдяването с лекарства и консумативи.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост