NSVOK top banner

Вход

Масово не знаем как се оказва първа помощ (видео)

pomoshtНай-малко по 200 живота у нас могат да бъдат спасявани всяка година, ако хората наоколо окажат първа помощ на човек в безпомощно състояние. Въпреки, че намесата още преди да пристигне линейката е масова практика в повечето развити страни, у нас е точно обратно. Как да помогнем на изпаднал в безсъзнание пациент със сърдечна недостатъчност? От Bulgaria On Air разказват за малко момиче, което се превръща в герой в Гърция, след като вижда как сестричката ѝ се дави в басейна, но детето не губи време и вади сестра си от водата. След това само оказва първа помощ – сърдечен масаж и дишане уста в уста. Спасява я още преди да пристигне екип на Спешна помощ.

У нас подобни истории рядко се разказват, защото децата не се обучават как да реагират при подобни случаи.
Кратка справка показва, че възрастните също стоят безучастно, ако видят изпаднал в безсъзнание пациент със сърдечна недостатъчност. Медиците от Спешна помощ поясняват, че това е грешка, която почти сигурно ще му струва живота.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост