NSVOK top banner

Вход

В. Симеонов: Не се отказвам от нито една своя дума

WC200Възмущение и призиви за оставка на вицепремиера Валери Симеонов провокира определението му “Кресливи жени с уж болни деца“, отправено към протестиращите майки на деца с увреждания, за което вече ви информирахме. Изказването му пред телевизия СКАТ след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество във вторник предизвика гневни реакции в социалните мрежи. Премиерът Бойко Борисов се извини от името на правителството, но отказа да коментира темата за оставката на Симеонов, съобщават от mediapool.bg. Според вицепремиера Законът за хората с увреждания е заченат в грях и майките на деца с увреждания са оказали натиск, използвайки децата си, за да постигнат материални цели.

"Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законопроектът е заченат в грях", заявява Симеонов.

Законът е част от пакета социални закони, за приемането на които настояват протестиращите майки на деца с увреждания. Във вторник той беше приет, макар и със забележки от Националния съвет за тринстранно сътрудничество, а в сряда и от правителството, но финансовият министър Владислав Горанов и Валери Симеонов гласуваха против заради задължителните квоти за наемане на хора с увреждания от бизнеса.

За оставката на Симеонов настоя и лидерът на БСП Корнелия Нинова.
“Валери Симеонов не може да остане и 1 минута повече на поста си“, каза тя днес, когато в парламента се разискваше внесения от левицата вот на недоверие на тема “Здравеопазване“.

"Валери Симеонов незабавно да си подава оставката! Аз лично се срамувам, че този човек е вицепремиер от квотата на "Обединени патриоти"!", заяви пред "24 часа" депутатът от "Атака" Миглена Александрова.
"Невероятно възмутена съм! Като чух тези думи на Симеонов, се разтреперах! Зная какво е да се грижиш за дете. Представям си какво е да си 24 часа в денонощието с болно дете, без пари! И той се гаври с тези жени", мотивира искането си Александрова.
Тя е категорична, че вицепремиерът трябва да подаде оставка, въпреки че в този случай той ще се върне като депутат и тя ще трябва да напусне Народното събрание.

Масови са и призивите за оставка на Валери Симеонов в социалните мрежи, където възмутени граждани също коментират, че след подобно изказване е недопустимо да остане на поста.

 Симеонов обясни изказването си чрез пост във Фейсбук:
„Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване.
За всички превъзбудени, но непрочели изказването ми, медии, предоставям оригиналния текст:
„Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях.“
Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Очевидно в случая става въпрос за политическа кампания.
Маските паднаха, в общ хор реват БСП, АТАКА, някои лидери на протеста на майките и всякакви политически маргинали.
А на всички превъзбудени по темата, искам да кажа, че в семейството си имам човек с тежка инвалидност, за когото полагам грижи, но когото никога няма да изкарам на показ, за да постигна политическа цел (сваляне на правителството).
Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума“.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Пациенти ТЕЛК
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост