NSVOK top banner

Вход

Младите лекари не протестират, взимат си дипломите и отиват в чужбина

lekari chujbinaПрез последните 20 години районната колегия на БЛС в област Шумен е намаляла с около 300 души и в момента членовете ѝ са 528. Средната възраст на лекарите в областта е 56 години. Това стана ясно в навечерието на Деня на българския лекар -19 октомври, съобщават от БНР. Председателят на Районната лекарска колегия д-р Красимир Симеонов заяви, че в областта има дефицит на лекари от всички специалности.

"Вече навсякъде има дефицит. Много лекари работят на много места. На последния Национален съвет в София, когато се обсъждаха новите модели, които се предлагат от Министерство на здравеопазването и господин Ананиев, именно това се спомена, че има много болници, пък малко лекари и затова навсякъде има дефицит. Много лекари работят на много места, а всъщност младите постъпват съвсем спонтанно, интуитивно - и правилно постъпват. Те не протестират, взимат си дипломите и отиват на Запад, където ги очакват съвсем по-други условия за работа и уважение от обществото", коментира той.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Лекар БЛС ЕС
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост