NSVOK top banner

Вход

Правителството одобри Закона за хора с увреждания (видео)

BPetkovЗаконът за хората с увреждания ще бъде внесен в Народното събрание до края на тази седмица. Това съобщи социалният министър Бисер Петков, след като текстовете бяха одобрени на днешното заседание на кабинета, съобщават от БГНЕС. Министърът уточни, че проектозаконът е одобрен във вида, в който е внесен, след направените поправки.

„За изпълнението на дейностите в Бюджет 2019 са предвидени 486 млн. лева. С парите ще се изгражда достъпна среда, за средства след индивидуална оценка на хората с увреждания, както и за работодателите, които ще са задължени да наемат определена квота“, посочи Петков.
Той заяви, че се работи и по законопроект за социалните помощи. Текстовете са качени на сайта на министерството и тече 30-дневен срок за препоръки и корекции, след което ще има обществено обсъждане. Очаква се и този закон да бъде приет от парламента до края на годината. По отношение на проведените протести пред Министерския съвет, Петков лаконично отговори, че с пенсионерските организации са в непрекъснат дебат, а последната среща е била преди 2 седмици.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Пациенти ТЕЛК ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост