NSVOK top banner

Вход

От 4 месеца в аптеките липсва „Аспирин протект“

AspirinЕдно от най-купуваните и предпочитани лекарства от хората за защита на сърцето - „Аспирин протект“, не може да бъде открито в аптечната мрежа. За това са сигнализирали граждани. Проверка на БГНЕС в аптеки и фармацевтични сдружения показва, че липсата на жизненоважното лекарство се дължи на проблеми на неговия производител – водещата германска компания „Байер“.
„Проблемът датира от около 4 месеца“, обясни Светослав Крумов, който е магистър-фармацевт и главен секретар на Българския фармацевтичен съюз.
„Германската компания произвежда сама субстанцията както за вътрешния, така и за външните пазари. Тъй като в момента правят преустройство на заводите си, нямат субстанцията. На това се дължи проблемът с липсата на лекарството. Той засяга не само България, но и целия свят“, подчерта фармацевтът.

Светослав Крумов съобщи, че фирмата-производител е уведомила аптеките официално със специално писмо за временното затруднение с „Аспирин протект“.
"Тя ги уведоми официално, че има проблем с производството. То не е прекратено и не е изтеглено разрешението за употреба, не е престанал и вносът по принцип, просто има временни затруднения с производството. Това е официалната информация от „Байер“, каза главният секретар на БФС.
Проверка в аптечната мрежа показва, че фармацевтите са наясно с проблема и наистина са получили писмото от германския производител.
„Наистина от няколко месеца насам няма „Аспирин протект“, получихме уведомление от „Байер“. В момента предписваме негов заместител родно производство“, заяви аптекарка в една от големите столични вериги.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Пациенти Лекарства Аптеки
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост