NSVOK top banner

Вход

Пловдивските патолози отказват огледи и експертизи

lekari prСъдебните медици в Пловдив спират да ходят на огледи и да правят експертизи, поръчани от полицията. Причината е, че МВР им дължи големи суми.
"Имаме да вземаме по над 10 - 15 000 на човек. Ние нямаме клинични пътеки като останалите лекари. Основната ни заплата е 620 - 640 лева. Единственият начин да си осигурим допълнителен доход, е да работим като вещи лица", обясни патологът д-р Марин Балтов.
Тъй като вътрешното ведомство бави възнагражденията им с месеци, той и колегите му не ходят вече на огледи на местопроизшествия, което затруднява разследващите.
"Бяхме достатъчно толерантни досега, но нищо не се променя", възмущават се пловдивските патолози.

Проблем с изплащане на хонорарите имали и колегите им в цялата страна, затова всички се събират в Пловдив в края на октомври, за да решават какви действия да предприемат. Ако откажат да изготвят заключения за МВР ще бъдат блокирани досъдебните производства.
"И без това патолозите сме малко, дърпат ни да правим експертизи и за други региони като в Сливен и Стара Загора", посочи д-р Балтов.
"Вярно е, че забавяме парите на патолозите, но не сме ги изхарчили за банкети. Когато е възможно, им превеждаме. Игнорираме важни разходи, за да платим. Нека и те да проявят разбиране. Правят се и други експертизи, за които също трябват средства", заяви шефът на пловдивската полиция Атанас Илков.
Той уточни, че преди 3 дни е разпоредил да се покрият част от задълженията към патолозите, съобщават от вестник 24 часа. По думите му нямало как с магическа пръчка да се разчисти цялата натрупана сума.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Лекар Протести
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост