NSVOK top banner

Вход

Благодарност за предотвратена агресия срещу медицинска сестра

podpisПредседателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи г-жа Милка Василева е изпратила благодарствен адрес до изпълнителния директор на МБАЛ – Пазарджик д-р Васил Вълчев и началника на Спешното отделение д-р Лидия Гочева във връзка с достойното поведение на д-р Дора Панчева, която е предотвратила саморазправа с медицинска сестра от отделението. В писмото се казва:
“Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изразява своята благодарност за защитата и съдействието, което е оказала д-р Дора Панчева на медицинска сестра от Спешното отделение на МБАЛ – Пазарджик при опит на пациентка да прояви физическа агресия към нея по време на дежурство на 7-ми октомври 2018 г.

Българските лекари и специалистите по здравни грижи работят заедно при лечението на пациентите. Неприятният инцидент, за който споменах, показва че медицинският екип е сплотен и прилага на практика не само своя висок професионализъм, а също колегиалност и човещина.
Убедени сме, че само с общи усилия можем да постигнем безопасна работна среда за специалистите в бели престилки и да извоюваме нужното уважение към техния благороден и отговорен труд.
БАПЗГ осъжда остро всеки акт на агресия и насилие над медици и призовава всички за повече човечност, толерантност и бдителност“, пишат в заключение от съсловната организация на специалистите по здравни грижи.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост