NSVOK top banner

Вход

Нинова: Здравеопазването в този вид не може да продължава

Ninova TotevПредложената от ГЕРБ реформа не представлява реформа в здравеопазването и здравния модел, а промяна на финансирането и търсене на източници за дофинансиране. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата си с представители на Националното сдружение на общинските болници, съобщават от novini.bg. Социалистите смятат, че това ще натовари най-бедните и затруднени хора, които и сега трудно имат достъп до здравеопазване.
"Сега всяка болница си прави собствена процедура за лекарства. Но това не е вариант. Предложихме нашия вариант, който е реформа на регионален принцип. Навлязохме в детайли и за заплатите на лекарите. Изводите ни са, че здравеопазването в този вид не може да продължава. Както и това, че предложените реформи не са ориентирани към това всеки гражданин да има достъп до здравни грижи", каза още тя.

"Имаме коренно различни политики с ДПС - те настояват за демонополизация на здравната каса. Нашата политика не е такава", допълни Нинова.
"Благодарим за поканата на Корнелия Нинова. Бяха обещани някакви мерки за здравеопазването, но нещата не мръднаха. Предложенията са добри, но имаме още детайли за изчистване. Изразявам удовлетвореност от тази среща", отбеляза председателят на Националното сдружение на общинските болници д-р Неделчо Тотев.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Болници Реформа НЗОК