NSVOK top banner

Вход

Международният фестивал „София 2018” в подкрепа на хора в будна кома

festivalПо случай празника на София в Зала 1 на НДК се проведе осмото издание на Международния фестивал за поп и рок музика „София 2018”. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община и Културната програма на Министерството на културата за 2018 год. И тази година „София 2018” подкрепя Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри“ за изграждане на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в състояние на будна кома с помощта на Българския дарителски форум.

Песента на публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката в залата, като песента-фаворит може да бъде подкрепена на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и № на избраната песен. Цена на един SMS e 1.00 лв. с ДДС (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel). Средствата са в полза на Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри“.
1-ва награда в Конкурса за нова българска поп и рок песен, получи песента „Вярвах в теб“ в изпълнение на Маргарита Хранова. Специалната награда на Фестивала на името на рок легендата Петър Гюзелев получи песента „Може би забрави“ на група Delta Roosters.
Гласуването за Песен на публиката продължава до телевизионното излъчване на Фестивала по БНТ на 23 септември.
Наградата за цялостно творчество и принос в българската музика се присъди на Георги Христов. Приза и специалната статуетка връчи заместник-кмета на Столична община Албена Атанасова.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Пациенти