NSVOK top banner

Вход

Врачанските медици отново чакат неизплатени аванси

Vratsa bolnizaПоредно закъснение на заплащането за труда на врачанските медици от МБАЛ „Хр. Ботев“, които отново нямат преведени аванси. Това се случва след като заплахите от протести принудиха управляващите да изплатят задълженията си към лекарите, сестрите, санитарите и останалия персонал на болницата. Омбудсманът Мая Манолова лично посети лечебното заведение, като втория път е информирала какво са говорили с министъра на здравеопазването, но Кирил Ананиев все още не желае да се срещне с врачанските медици.

Вероятно здравният министър все още няма никаква представа какво ще се случи с лечебното заведение или пък е под министерското му достойнство да разговаря с работещите в провинциална болница хора, пишат от регионалната медия Зов нюз. Управителят Евгени Любенов също не знае кога персоналът ще получи аванс. От регионалната медия припомнят, че министър Ананиев е казал, че в срок от един месец ще обяви решението си за болницата, като този срок съвсем скоро изтича. Замесник-министърът на здравеопазването Жени Начева и управителят на болницата обещаха да няма закъснения в заплащането към медиците, но това обещание не бе спазено нито веднъж през управлението на Любенов.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост