NSVOK top banner

Вход

Дебатът за здравната реформа ще се проведе в НДК

ndkЗала номер 3 на Националния дворец на културата ще бъде домакин на Кръгла маса, посветена на бъдещето на здравеопазването в България. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще постави началото на широк публичен дебат за развитието на здравното осигуряване в страната и предстоящите секторни реформи в системата на здравеопазването. Дискусията ще се състои на 26 септември, а началото е в 10 часа. За участие в дебатите са поканени различни организации и експерти. Поканени са и експерти на Световната банка и Световната здравна организация.
По-рано тази седмица министърът проведе срещи със съсловни, синдикални и неправителствени организации, на които срещи са били представени два модела за реформа на здравното осигуряване. Единият модел предвижда задължително допълнително застраховане, а другият пълна демонополизация на здравното осигуряване. Министърът на финансите Владислав Горанов се обяви за пълна демонополизация.

Представители на съсловните и синдикалните организации изразиха скептицизъм към предлаганите промени. Резерви към модела с допълнителна задължителна застраховка показаха и от асоциацията на застрахователите. Политическите партии, в това число и от управляващата ГЕРБ, до този момент не са изразили официална позиция по предлаганите промени.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост