NSVOK top banner

Вход

Здравеопазването е приоритет и в новата сесия на Парламента

parliamentПартиите в Парламента откриха новия политически сезон. От името на Парламентарната група на ГЕРБ, Цветан Цветанов определи приоритетите на партията, сред които посочи и системата на здравеопазване. За нея Цветанов каза:
„Безспорно финансирането е от първостепенна важност за сектор здравеопазване, затова ще приемем работещ бюджет на НЗОК. След нотификация от Европейската комисия, внасяме промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, за да регулираме търговията с медикаменти и да ограничим дефицита на лекарства. Ще внесем проект за развитие на здравноосигурителния модел и ще настояваме за широк дебат.”
От името на Парламентарната група на БСП, Корнелия Нинова обяви, че зравеопазването е приоритет и за нейната партия. Тя иска държавните и общински болници да не са търговски дружества.

„Частните болници, ако искат да получават средства от НЗОК да престанат да бъдат търговски дружества и да се регистрират като лечебни заведения. В противен случай да обслужват само заможни хора, които могат да си платят за лечението”. Корнелия Нинова се обяви за намаляване на ДДС върху лекарствата.
Лидерите на ДПС Карадайъ и на Воля – Марешки не посочиха конкретни въпроси за здравеопазването.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Реформа
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост