NSVOK top banner

Вход

Жена е починала при раждане в Сливенската болница

pregnancy33-годишната Ренета е починала при раждане в Сливенската областна болница, съобщава Bulgaria ON AIR. Близките й твърдят, че става дума за лекарска грешка, и се опасяват, че случаят може да бъде прикрит. Жителите на града се събрали на протест пред местната болница.
Ренета е постъпила в МБАЛ Д-р Ив. Селимински АД на 15 август в 1:00 ч. след полунощ. Това било първо раждане за нея, като по думите на баща й бременността преминала без усложнения.
По разказа на баща й са настъпили усложнения и лекарите решили да използват форцепс при раждане на бебето. Когато успял да влезе при нея, тя му се оплакала, че всичко я боли. Ренета разказала, че след раждането си тя не е можела да се обърне от силните болки: "Каза, че са я натискали с лакти. Всички стени са били в кръв".

Обяснили му, че детето трудно излизало. На следващия ден Ренета вече е в реанимация, а малко по-късно е съобщено на родителите, че е починала.
Според разказите на близките й лекарите скачали по корема й и се редували да избутат бебето - Мария, което е получило сериозни травми - пареза на едната ръчичка и мозъчен оток.
"Те я убиха", казва покрусената й майка. Близките на починалата настояват за справедливост. "Борим се да има вариант да извършим аутопсията в друго населено място, най-добре в София", казаха опечалените пред Bulgaria ON AIR.
Скърбящите родители са убедени, че е починала заради нестандартните методи на раждане.
Близки и роднини на Ренета са се събрали в Сливен и настояват за справедливост.
Според д-р Юлия Бянкова причината за смъртта е настъпило белодробно усложнение, следствие на раждането: „При нас, в реанимацията беше приета с тежка дихателна недостатъчност, причинена от белодробен отток, с високи стойности на артериалното налягане. Беше отхвърлена диагнозата белодробна емболия.”
Вижте още във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост