NSVOK top banner

Вход

Пациент нападна с ножица медицинска сестра

scisorsПиян пациент опрял ножица в шията на сестра от спешното приемно отделение МОБАЛ „д-р Стефан Черкезов“ Велико Търново и я взел за заложник. Инцидентът се случва около 5 часа сутринта – няколко часа след като окървавеният пациент е докаран от линейка в Спешното отделение, след сигнал на 112.
пациентът бил с рана на главата. Мъжът, бил вързан с усмирителни каишки, за да му бъде оказана помощ, но успял да се измъкне. Добрал се до бюрото на лекарския екип и грабнал ножица.
По това време в съседната стая била медицинската сестра. “След употреба на алкохол, паднал и си ударил главата“, каза д-р Галина Гарева, медицински директор МОБАЛ „д-р Стефан Черкезов“ Велико Търново. Когато я видял, заключил вратата с райбер и опрял ножицата в гърлото й, заплашвайки, че ще я убие.
Нападателят е обезвреден след намесата на охраната и полицията.

Потърпевшата все още е в шок. “Вършех си служебна работа на компютъра. Пациентът окървавен с ножица в ръка беше на нашето бюро, всичко беше в кръв. Каза ми ще те убия, ще ми точиш кръв, защото ние му бяхме сложили абокат. Той буквално ме беше взел за заложник”, каза нападната медицинска сестра. Нападателят не е задържан, но тя смята да търси правата си в съда.
Това е пореден случай на агресия над медици. Основната причина за агресията е създаденто от, политиците обществено мнение, че за лошата здравна система са виновни единствено лекарите, които „източват” здравната каса. Плодовете на тази пропаганда са агресия и насилие. Те не намаляват, въпреки приетите промени в Наказателния кодекс, с които нападението над медици бе приравнено с това над полицаи.
Още във видеото на Нова тв:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост