NSVOK top banner

Вход

Най-заможни се оказаха шефовете на държавни болници

konpiКомисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество публикува ежегодните декларации за имущество и интереси по чл. 35, ал. 1, т. 1. и по т. 4 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. Сред задължените по закон лица бяха и директорите и управители на лечебните заведения за болнична помощ.
Противно на очакванията, най-богати се оказаха шефовете на държаните болници.


Начело в списъка на най-богатите е Директорът на столичната държавна болница УМБАЛ Света Екатерина Проф. Генчо Начев.g.nachevТой притежава 15 апартамента и къщи, 514 декара гора и три коли, като едната от тях е Порше. Начев е декларирал лични 70 000 лева, а на влог държи 4 млн. лева, 350 000 евро и 567 000 долара. Отделно е собственик на дялове от дружества, вложил е над 1 млн. лева в инвестиционни фондове и има акции в три поликлиники в Унгария, Полша и Хърватска.


dechoБившият директор на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ – София, който преди месец бе избран за Управител на НЗОК – д-р Дечо Дечев е декларирал депозити у нас и в чужбина от 237 000 лева и 260 000 евро, кара Рено Каптюр и има мезонет в Гърция. Д-р Дечев е купил през 2017 г. магазин в София, притежава още два апартамента и къща с двор в столицата, както и три къщи в селата Рибарица, Чехларе и Негушево.


miraсchiyskДиректорът на една от най-закъсалите финансово държавни болници – УМБАЛ-Бургас, д-р Бойко Миразчийски е декларирал, че притежава 27 имота - три апартамента в Бургас, три апартамента в Свети Влас и шест апартамента в Сандански. Д-р Миразчийски има и 26 ниви, четири джипа, участва в дружества и фирми и влага в инвестиционни и пенсионни фондове. Иначе на депозит държи 54 000 лева, а наличните му средства са близо 50 000 лева.


v.ignatovПрофесор Валентин Игнатов, който е директор на държавната УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, има 5 апартамента във Варна, 4 коли, вложения в инвестиционни фондове за 53 000 лева и депозити от 295 000 лева и 57 000 евро.


milanovПроф. Иван Миланов-Изпълнителен директор на УМБАЛ по неврология Свети Наум е декларирал 12 апартамента, няколко магазина и гаражи в София, Несебър и Поморие. Той и съпругата му притежават влогове за няколко милиона лева и имат два автомобила.

Директорът на „Майчин дом“ доц. Иван Костов е декларирал апартамент в София, вила във Владая, налични 102 000 лева, влог от 463 000 евро, но и заем от 220 000 лева.
Повечето от заможните лекари са били шефове на държавни болници в продължение на много години. Данните сочат, че няма връзка между финансовото състояние на лечебните заведения и финансовото състояние на техните директори. Повечето от държавните болници имат натрупани големи задължения, чиито общ размер се изчислява на над 500 милиона лева.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Лекар Болници