NSVOK top banner

Вход

Общинската болница в Дупница отчете печалба

dupnicaЗа пръв път от години общинската болница в Дупница отчита печалба от 132 000 лв. за първото шестмесечие на годината. Това обяви прокуристът Мария Иванова, която ръководи здравното заведение от Нова година.
Задълженията на болницата от 2,3 млн. към 31 декември миналата година вече са под 2 млн. лева. Добрите резултати се дължат на въведената вътрешна финансова дисциплина и намалелите до минимум разходи, каза прокуристът Мария Иванова.
Направени са съкращения на до 20 души от техническия персонал и администрацията, както и на шестимата шофьори на линейка, двама от които обаче излезли в продължителен отпуск по болест и все още не са освободени. Болницата успяла да разплати около 200 хил. лева стари задължения към доставчици.

В здравното заведение сега работят около 200 лекари и медицински специалисти, сестрински състав, персонал при 250 щата.
За месец болницата извършва надлимитна дейност за около 40 хиляди лева. Ако се въведе нов регламент, тук могат да назначат допълнително специалисти за разширяване на болничната дейност, каза прокуристът.
За около три-четири години се смениха седмина медицински управители на общинската болница в Дупница. На последното си заседание общинските съветници решиха да обявят поредния конкурс за шеф на болницата през септември. Източник БНР Кореспондент Кирил фалин

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Болници