NSVOK top banner

Вход

Надзорът пак раздаде пари на избрани болници

money nhifС решение на Надзорния съвет на НЗОК 4 държавни болници получиха допълнителни пари за летните месеци юли и август, както следва:
Увеличават се със 70 000 лв. месечно, стойностите в индивидуалния договор на УМБАЛ - Бургас АД.
Увеличават се с 200 000 лв. месечно, стойностите в индивидуалния договор на МБАЛ „д-р Братан Шукеров“ АД, гр. Смолян.
Увеличават се със 150 000 лв. месечно, стойностите в индивидуалния договор на МБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД, гр. София.
Увеличават се с 68 346 лв. за м. август (месец на дейност юли) 2018 г., стойностите в индивидуалния договор на УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ АД, гр. Стара Загора.

В решението не се споменава по какви причини и на какво основание се дават пари на избраните болници. За половината от сумите решението се отнася за минал период, което означава, че Надзорния съвет на НЗО за пореден път е наруши приетите от него правила. Това е поредното разпореждане с обществените средства, събрани от здравни вноски по целесъобразност. Казано с други думи даваме на който си искаме.

Маркирана като Болници НЗОК
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    обидена · преди 4 месеца
    Време е вече здравноосигурените лица, които със своите здравноосигурителни вноски правят възможно съществуването на здравеопазването в България да разберат, че това поведение е насочено не срещу лекарите и болниците, а срещу тях. По-точно срещу потенциалните пациенти в малките населени места, хора с недотам високи финансови възможности. С това поведение правителството им казва право в лицето, че няма никаква нужда от тях, но само когато са в ролята на пациент, когато обаче трябва да си внасят здравните вноски - тогава са задължени, т.е. да си плащат, но за лечение в достъпна за тях болница да не си и помислят.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост