NSVOK top banner

Вход

Столична община инвестира 2,8 млн. лв. в Първа АГ болница

1AGОбщо инвестициите в Първа АГ болница „Св София“ са за 2,8 млн. лв. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес посети болницата.
„Продължаваме инвестициите в медицинско оборудване и ремонт на общинската Първа АГ болница „Св. София“. Предстои ремонт на родилните зали и отделението по хирургия на млечната жлеза. В момента се ремонтира покрива. Вече са закупени 10 неонатологични легла за новородени деца, които са в ранния адаптационен период и предстои да закупим мамограф, ехограф и лапароскопско оборудване на операционния блок“, обясни Фандъкова.

От началото на годината в лечебното заведение са родени 1370 бебета, информират от novini.bg. С новите отделения по патологична бременност и неонатология се осигуряват по-добри условия за майките, бебетата, лекарите и медицинския персонал.
„Вече 9 бебета са родени благодарение на Инвитро програма на Столична община, чрез която финансираме процедури с донорски яйцеклетки, за които не е предвидено подпомагане от Центъра за асистирана репродукция към Министерство на здравеопазването“, коментира още кметът на София.
Тази година ще влагат около 6 млн. лв. в общински болници и диагностично-консултативни центрове.
„Общо 15 ДКЦ-та получават средства от Столична община за ремонт и закупуване на ново оборудване“, посочи още Фандъкова.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Болници
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост