NSVOK top banner

Вход

Проект предлага 28-те РЗОК да бъдат редуцирани на 6

RZOKРайонните здравноосигурителни каси от 28 да бъдат редуцирани на шест. Това предвижда проект за повишаване ефективността на НЗОК. В момента в тази здравна структура са се окопали близо 2500 държавни служители, като 340 от тях работят в централната каса в София.
"Проект за редуциране броя на здравните каси има още от 2005 г. Убеден съм, че ако това се случи ще се постигне по-висока ефективност и по-добър контрол", коментира пред "Труд" новият шеф на НЗОК д-р Дечо Дечев.

"Няма медицинско лице в касата, което да е по-компетентно от лекаря, извършил медицинската дейност, която НЗОК трябва да контролира", заяви д-р Дечев, според когото в момента касата се занимава с дейности, за които няма компетентност.
Той обяви, че ако бъде приет планът му за действие, за първи път в края на 2019 г. НЗОК може да приключи без дефицит.
"Ако на политиците не им хареса, ще бъда управителят с най-кратък мандат от 3 месеца", категоричен е новият шеф.
Д-р Дечев обясни, че от години в касата се борят две лобита - фармацевтичното и болничното.
Шефът на НЗОК разкри и как ще отпадне финансирането на болници, които на практика не лекуват пациентите.
"Има много голямо разминаване в нивата на компетентност между болниците в страната. Ако заложите някакви параметри на медицината на 21 век, ще отпаднат тези, които в момента лекуват с медицина от началото на 20 век", заяви д-р Дечев.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като НЗОК
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост