NSVOK top banner

Вход

Готов е новият здравноосигурителен модел на министър Ананиев

Ananiev NSМинистърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви днес в парламента, че новият управител на Националната здравноосигурителна каса д-р Дечо Дечев може да разчита на пълната му подкрепа и на подкрепата на екипа му в Министерството на здравеопазването.
„Болница „Свети Иван Рилски“ е управлявана добре и е с много добри финансови резултати. Познавам професионалните и управленски качества на д-р Дечев. Това ми дава основание да вярвам, че ще успее да се справи с една сложна система в труден момент“, посочи министър Ананиев.

По думите му д-р Дечев познава силните и слабите страни на сектора и това му дава възможност да намери правилния път, за да го подобри и по отношение на ефективността, ефикасността и контрола.
Пред народните представители здравният министър обяви, че е готов с новия здравноосигурителен модел, но е необходимо време, за да бъде съгласуван с партньорите в правителството, както и с парламентарно представените политически сили.
„Моето задължение ще бъде изпълнено и се надявам с д-р Дечев да реализираме този модел в името на българските граждани и пациенти“ допълни още той.
От думите на министър Ананиев стана ясно още, че ще бъде направено и социологическо изследване, за да се проучат нагласите на обществото относно посоката, в която да се реализират промените в здравноосигурителния модел, информират от здравното ведомство.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост